Uudistevalik esmaspäeval

Kes veel ei tea, siis Eestis toimuvad sel nädalal riigikogu valimised. Kes veel ei tea, kuidas otsustada ja keda valida, siis abi ja mõtlemisainet saab Loomuse valimiskompassist.

Loomaõiguste organisatsioon Animal Justice avaldas uue salaja filmitud video Vancouveri lähedasest tapamajast, kus “toodetakse” nn humaanselt kasvatatud loomade liha (humane meat). Ma ei saa kuidagi soovitada seda videot vaadata, aga näha on loomade peksmist, nende põgenemiskatseid, kehvasti tehtud narkoosi ja muud kohutavat, mis veelkord tõestab, et tapamajad on üsna ühesugused, ei ole vahet, mis nime taha nad end peidavad. Vt siit.

Eelmisel kolmapäeval otsustas USA Toiduainete- ja Ravimiamet (FDA), et taimset piima (nt kaerapiima, mandlipiima, sojapiima) võib endiselt piimaks nimetada, sest inimesed saavad sellest aru. Nüüd siis kehtib taimsete piimade piimaks nimetamise keelt seal, kus Euroopa komisjoni määrused kehtivad, mujal seda keeldu pole. Vt uudist siit.

Need ongi viimaste päevade olulisemad jutud, järgmine valik juba nädala pärast esmaspäeval.

Pilt on võetud ajalehe New York Times veebilehelt.

Website Powered by WordPress.com.