Uudistevalik märtsist maini

Veetsin süüdlaslikult paar tundi viimase kahe kuu loomaõiguste uudiseid kokku otsides. Süüdi olen patroonide (teid on juba 30!) ja lugejate ees, kellele olen järjepidevaid uudisteülevaateid mitu korda lubanud. Aga – isegi see huvitav ülesanne muutub vahel kole vastumeelseks. Ikka siis kui varjupaigad täituvad järjepidevalt hüljatud või soovimatute kassipoegadega ja üldse tundub, et loomaõigustes ja -kaitses suurt midagi ei muutu.

Kõige vastuolulisemaid emotsioone tekitav hea uudis on see, et Ukrainas keelustati ilutulestikud. Väga hea, vaata siit.

Kõige olulisem uudis on ilmselt see, et Hiinas registreeriti inimese surm linnugripi tagajärjel. Vt siit. Järjekordne tõestus sellele kui ohtlikud, mõttetud ja kannatusterohked on suurfarmid. Aga ega inimene ei võta veel õppust, UKs töötati välja linnigripi vastane vaktsiin kanadele.

Kõige lähem rahvusvaheline uudis on ehk see, et Soome loomaõigusorganisatsioonid tegelevad valitsusläbirääkimiste sisendi andmisega. Animalia loodab, et uue valitsuse ajal keelustatakse Soomes karusloomakasvatus, põllumajandustoetused suunatakse taimekasvatusse ja loomakaitseseadusandlus avatakse uuesti ja kirjutatakse ümber.

Endiselt saabub uudiseid ettevõtetest, kes lubavad avalikult, et nad ei kasuta karusnahka. Viimati tegi seda PUMA.

Ja kõige suurem uudis Eestis on endiselt see, et koalitsioonileppes on loomakaitse sees ja lisaks sellele veel taimetoidu tootmise suurendamine. Hea töö. Mõlemad on regionaalministri tegevusalas. Loomakaitsjad peaks muidugi huvitama ka kliimaseaduse loomine. Peab uurima, milliseid muutusi siis plaanitakse ja kui palju on organisatsioonidel jõudu ettepanekuid teha ja neid läbi suruda.

Järgmised uudised kirjutan kokku juuni alguses.

Fotol on Regan Russell, aktivist, kes kolm aastat tagasi meeleavaludse ajal loomaveoki alla jäi ja hukkus. Sõnum on endiselt päevakohane ja kangelased peavad meeles olema.

Website Powered by WordPress.com.